INLEIDING
 
 
De sector van de textielverzorging omvat zo’n zeshonderd ondernemingen in BelgiŽ, waarvan een meerderheid gevestigd is in Vlaanderen.

De Belgische textielverzorgingssector omvat alle ondernemingen die actief zijn op gebied van linnenverhuur, (industriŽle) wasserij, nieuwkuis en droogkuis, verhuur en onderhoud van matten, hygiŽne, strijkdiensten en wassalons… Zij zijn koplopers in het zoeken naar innovatieve methodes om energie en water te besparen.

Door de veranderende markt wordt de textielverzorging steeds meer klantgericht en marktgeoriŽnteerd. Door het steeds grotere aanbod van textielsoorten en textielmaterialen zullen de technieken in de wasserijen ook moeten veranderen. Om aan deze behoeften te voldoen is er een grote nood aan specialisatie en opleiding.

Afwisseling in de job is dus gegarandeerd, en als jongere krijgt men zeker alle kansen omdat de sector een overwegend vergrijzende sector is. Het voordeel is dus dat men nog een tijdje ervaring kan opdoen van ouderen om er daarna helemaal voor te gaan!