1. WORD WASINSTRUCTEUR

Waarom ?

Wil je iemand met een leerling- of stagecontract opleiden in je bedrijf ? Of heb je hier reeds ervaring mee en wil je je kennis en ervaring met anderen delen?

Volg dan de mentoropleiding van TFTC, het vormingscentrum voor de textielverzorging !

Nieuwe medewerkers warm onthalen, het gevoel geven dat ze erbij horen ťn er bovendien voor zorgen dat ze hun takenpakket snel en goed onder de knie krijgen, dat is een hele opgave! In bedrijven is heel wat kennis, ervaring en potentieel aanwezig. De opleiding tot werkplekcoach geeft medewerkers vaardigheden om deze know how efficiŽnt door te geven. Een opgeleide mentor is een meerwaarde voor elk bedrijf en geeft bovendien een financiŽle return.

Tijdens deze opleiding krijg je tips en technieken om op een professionele manier op te leiden op de werkvloer. Zo geef je je leerling ongetwijfeld een positieve leerervaring, waardoor hij met overtuiging kan starten met zijn loopbaan.

Voor wie is de mentoropleiding ?

De opleiding is bedoeld voor ervaren medewerkers die op de werkvloer intern opleiding geven aan (nieuwe) collega’s, stagiairs, leerkrachten, leerlingen,…en werkt onder het Paritair Comitť 110.

Wat mag je verwachten ?

TFTC organiseert een tweedaagse basisopleiding die vertrekt vanuit jouw praktijkervaringen en die van je collega’s. Je krijgt er meteen nuttige tools en tips bij:

  • Je leert over het belang van een kennismakingsgesprek
  • Je leert de stagiair op een juiste manier te ontvangen
  • Je leert het belang van motiveren
  • Je leert constructieve kritiek geven
  • Je gaat op zoek naar nieuwe uitdagingen in de job
  • Je ondervindt het belang van feedback
  • Je krijgt een overzicht van de mogelijke opleidingscontracten

Je inzet wordt driedubbel beloond !

Leerlingen en stagiairs opleiden is niet eenvoudig en vergt veel energie. Maar daar tegenover staat een driedubbele voldoening:

  • Je leidt wellicht een toekomstige jonge werkkracht op: de sector heeft dringend nood aan jonge mensen
  • Je draagt bij tot de verdere professionalisering van de sector en van je bedrijf
  • Je bedrijf ontvangt een behoorlijke vermindering op de patronale bijdragen van de wasinstructeur (als de stagiair jonger is dan 26 jaar, de instructeur 5 jaar ervaring heeft en de basisopleiding gevolgd heeft).

Data en plaats

maandag 15 mei en maandag 12 juni 2017 van 8.30 tot 16.30 uur bij wasserij Klaratex, Lauwestraat 137 in 8560 Wevelgem

Inschrijven:
Stuur een mailtje naar info@train4texcare.be

2. HET ATTEST VAKBEKWAAMHEID

Een van onze opleidingspartners organiseert in de eerste helft van dit jaar open opleidingsdagen in het kader van het behalen (opnieuw) van het attest vakbekwaamheid (code 95) tegen uiterlijk september 2021. Iedereen uit onze sector kan voor een of meerdere dagen inschrijven. Het voordeel van open opleidingsdagen is dat de kostprijs kan gedrukt worden. In dit geval kost een opleidingsdag per chauffeur € 150 exclusief BTW (€ 200 excl. BTW voor de opleiding “preventie vrachtwagenbrand”)

Wil u chauffeur(s) inschrijven voor een (meerdere) opleiding(en), neem dan zo vlug mogelijk contact op met TFTC. Onze tussenkomst in de opleidingen vakbekwaamheid moet nog definitief vastgelegd worden.

ERPE-MERE Joseph Cardijnstraat 34, 9420 Erpe-Mere

Ladingzekering (theorie + praktijk) 16/02/2017

Wegcode opfrissen en aanrijdingsformulier invullen 14/03/2017

Rij- en rusttijden en gebruik van de tachograaf 21/04/2017

Preventie vrachtwagenbrand (nieuw!) 11/05/2017

EHBO voor vrachtwagenbestuurders 14/06/2017

Inschrijven:
Kies een of meerdere opleidingsdagen en stuur een mailtje naar info@train4texcare.be